Káva Zlaté Zrnko – Hamlet (Zmes arabica 50% a robusta 50%) – “VÝRAZNÝ”200g
Káva Zlaté Zrnko – Hamlet má bohaté teloIntenzita chutí kávového nápoja, nejedná sa o hustotu a... More s kyslosťou, ktorá je veľmi utlmená. Zmes arabica (50%) a robusty (50%). Sopečný temperament vyhladený vôňou pudingového koláča. Vynikajúca silná káva na znamenité espressoPríprava kávového nápoja z 7 a viac gramov namletej káv... More.
Pôvod: Káva Hamlet je zmes 6 až 7 káv s pôvodom, 50% arabica a 50% robustaRobusta, alebo coffea canpehora je druh kávovníka. Jeho pl... More. Pôvod hlavnej zložky: Brazília. Každá zmes Zlaté Zrnko je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmesi Zlaté Zrnko miešajú talianskí odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť.
Praženie: stupeň 6 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espressoPríprava kávového nápoja z 7 a viac gramov namletej káv... More, viac informácií o pražení
Použitie: espressoPríprava kávového nápoja z 7 a viac gramov namletej káv... More
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Hamlet je chuťovo veľmi výrazná a zaujímavá káva v espresse, aj v domácich espressoPríprava kávového nápoja z 7 a viac gramov namletej káv... More automatoch.
Balíčky spoznaj: kávu Hamlet nájdete aj v balíčku kávy: Spoznaj 5 káv na veľmi horké espresso 1000g (Hamlet, Otello, Smrťák, Kuba, Oliver)
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Hamlet si vyžaduje stredne hrubé mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espressoPríprava kávového nápoja z 7 a viac gramov namletej káv... More automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ○○○
Vyváženosť: ●○○
Horkosť: ●●●
Aróma: ●●○
Intenzita: ●●●
DochuťChuťový vnem, ktorý pretrváva v ústach po vypití kávo... More: ●●●
KofeínKofeín je látka, ktorú produkuje kávovník ako obranu pr... More: ●●●
Kategória: | Káva |
---|