Káva Zlaté Zrnko – India – “ČOKOLÁDOVÁ” 200g mletá káva
Káva Zlaté Zrnko – India sa vyznačuje kvalitným plným telom s intenzívnym pocitom v ústach. Náznaky horkej čokolády sa prelínajú s tónmi pražených lieskových orieškov. Predĺžená dochuťChuťový vnem, ktorý pretrváva v ústach po vypití kávo... More pripomína vlašské orechy.
Ocenenia: Víťaz bronzovej medaily na International Taste Awards 2020 v kategórii espressoPríprava kávového nápoja z 7 a viac gramov namletej káv... More. Zisk zlatej medaily na International Coffee Tasting v roku 2021.
Pôvod: India je káva s pôvodom, kávovníkové zrno najvyššej kvality z oblasti Bababudan. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.
Praženie: stupeň 5 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espressoPríprava kávového nápoja z 7 a viac gramov namletej káv... More, viac informácií o pražení
Spracovanie: mokrou metódou
Použitie: espressoPríprava kávového nápoja z 7 a viac gramov namletej káv... More
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Senzorický profil: Senzorický profil káva India
Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – India je káva s jemnou horkastou chuťou.
Balíčky spoznaj: kávu India nájdete aj v balíčku kávy: Spoznaj 5 káv na horké espresso 1000g (Olívia, Otello, India, Kuba, Indonézia)
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva India si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espressoPríprava kávového nápoja z 7 a viac gramov namletej káv... More automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ●○○
Sladkosť: ●●○
Horkosť: ●●●
Aróma: ●○○
Intenzita: ●●○
dochuťChuťový vnem, ktorý pretrváva v ústach po vypití kávo... More: ●●○
KofeínKofeín je látka, ktorú produkuje kávovník ako obranu pr... More: ●●○
Kategória: | Káva |
---|