Neohodnotené

Slivovica Žufánek 0,5l, 50%

Zufanek Slivovitz - Slivovica - je jemný ovocný destilát s charakteristickou chuťou a arómou sliviek. Vyrába sa v obmedzenom množstve zo zrelého ovocia s pevným podielom jednotlivých odrôd, čím sa zabezpečí jedinečná chuť skutočne dobrej moravskej slivovice.

Skladom (1 ks)
Kód: 659
€22,49 –2 % €21,99 €43,98 / 1 l
Kategória: Destiláty z ovocia
zufanek slivovica 05l 50 182.thumb 500x500
Akcia
€22,49 –2 %

Na výrobu slivovice Zufanek sa používa iba ovocie z rodinných ekologicky pestovaných ovocných sadov s BIO organickou certifikáciou.

Výroba slivovice je dlhý a komplikovaný proces, ktorý začína zberom sliviek (miestne označovaných ako trnky) a ich triedením. Ako základ pre Zufanek slivovice sa používa iba zrelé , čisté ovocie . Ďalej sa ovocie pripravuje na fermentáciu, ktorá sa uskutočňuje v uzavretých nerezových tankoch s objemom 160 hl (viac ako 4225 galónov).

Tento fermentačný proces je najdôležitejším krokom vo výrobnom cykle. Chránené pred vonkajším vzduchom ovocná kaša zreje minimálne 60 dní, počas ktorých je možné regulovať dĺžku a intenzitu fermentácie pomocou duplikátora, ktorým sú vybavené všetky naše fermentačné nádrže.

Neponáhľame s fermentačným procesom, pretože najlepšiu slivovicu môže produkovať iba prírodne fermentované ovocie.

Posledným procesom, ktorý produkuje slivovicu, je destilácia. Vykonávame to jedinečným spôsobom pomocou najmodernejšieho refluxu, ktorý je stále vybavený stĺpcovou technológiou. Slivovice s výraznou arómou a jemnou chuťou sliviek sa získa po trojnásobnej destilácii záparu z jednej dávky.

Čerstvo destilovaná slivovice má relatívne vysoký stupeň alkoholu (okolo 56% abv; 112 proof) a preto sa zriedi pramenitou vodou na konečných 50% abv (100 proof). Potom sa slivovice vyzrievajú v našich pivniciach v nerezových nádržiach pri teplote okolo 12 ° C (okolo 54 ° F).

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: