Neohodnotené

The Balvenie Caribbean Cask 14y 0,7l 43%

Vôňa: Bohatá vôňa s tónmi tropického ovocia, menovite mučenky a krémového karamelu.

Chuť: Sladká vanilka tvorí smotanové poschodia s tónmi jabĺk a manga s nádychom pomaranča v pozadí.

Záver: Nevšímavý vanilkovo orientovaný charakter.

Škótsko

Skladom (1 ks)
Kód: 683
€82 €117,14 / 1 l
Kategória: Whisky/Whiskey
balob.14yov4
Akcia

Táto whisky zreje po dobu 14 rokov v tradičných dubových sudoch, kým je premiestnená do karibských rumových sudov, ktoré jej odovzdajú ďalšie príchute. Tento proces vytvoril ucelenú a pitnú whisky s tónmi ovocia a vanilky.

História Balvenie 

William Grant sa narodil 19. decembra 1839 v dome svojho otca v Dufftownu . V siedmych rokoch začal pásť dobytok na farme na hornom toku rieky Deveron . -Vyučil sa za obuvnííka, potom pracoval ako úradník a potom sa stal účtovníkom v liehovare Mortlach 1866. Tam bol menovaný za úradníka a potom vedúceho a naučil sa liehovarníckemu remeslu.

Asi po dvadsiatich rokoch Grant opustil prácu v liehovare Mortlach a kúpil pole neďaleko hradu Balvenie . Potom vypracoval plány svojej pálenice a základný kameň bol položený na jeseň roku 1886.

Grant v spoločnosti pôsobil až do svojej smrti v roku 1923 vo veku 83 rokov.

Začiatkom roku 1892 sa začali práce na prestavbe kaštieľa z 18. storočia (Balvenie New House) na liehovar.  Dokončenie budovy trvalo pätnásť mesiacov a 1. mája 1893 sa uskutočnila prvá destilácia v liehovare Balvenie.

David Stewart MBE , Balvenie's Malt Master, je jedným z najskúsenejších odborníkov v odbore a začal spolupracovať s Williamom Grant & Sons v roku 1962. Je asi najviac známy tým, že ako prvý vytvoril proces, ktorý by bol neskôr známy ako povrchová úprava dreva , proces, pri ktorom whisky zrejú v jednom type sudu, napríklad v sudoch ex Bourbon , potom sa prevedú do druhého typu suda (napríklad ex Sherry , Port alebo Rum), čo vedie k väčšej hĺbke a zložitosti výslednej príchute whisky. MBE získal od kráľovnej Alžbety II. 5. júla 2016 za služby pre škótsky whisky priemysel.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie