Neohodnotené

Zacapa Centenario 23y Solera 1l 40%

Farba: Tmavá, mahagónová.

Aróma: Komplexná, ucítite karamel, vanilku, kokos, škoricu.

Chuť: Sladká od začiatku až do konca.

Zakončenie: Jemné, sladké s dymovým nádychom vanilky, kávy a marcipánu.

Krajina pôvodu : Guatemala 

Skladom (1 ks)
Kód: 276
€63,99 –2 % €62,99 €62,99 / 1 l
Kategória: Rum
Zacapa 23 07l 40 GB
Akcia
€63,99 –2 %
Zacapa Centenario predstavuje malé umelecké dielo. Výsledok dlhoročných skúseností a unikátnych klimatických podmienok vzniká destilovaním fermentovaného čistého panenského sirupu z cukrovej trstiny. Jedinečná metóda výroby alkoholu sa nazýva Solera. Nápoj dozrieva vo vysokohorských oblastiach Quetzaltenango v Guatemale v nadmorskej výške 2300 metrov. Vo fľaši nájdete neopakovateľnú zmes rumov starých 6 až 23 rokov. Po privoňaní vás najskôr osloví kombinácia karamelu, vanilky, kakaa a maslových sušienok, nasledovaná tónmi, ktoré jednotlivé rumy získali počas dozrievania v sudoch. V jemnej a intenzívnej chuti vás upúta nádych čerstvého ovocia, dreva a aromatického korenia.
 

Unikátne podnebie

Tajomstvo doslova božskej chuti sa ukrýva v podmienkach, v ktorých nápoj vzniká. Rum dozrieva v lokalite „The House Above the Clouds“ („Dom nad oblakmi“), vo vysokohorských oblastiach Quetzaltenango v Guatemale v nadmorskej výške 2300 metrov.
 

Ideálna kombinácia mikroklímy, pôdy a teploty

Trstinové plantáže sa nachádzajú na juhozápade Guatemaly, v nadmorskej výške 350 metrov. Oblasť vyniká špecifickou mikroklímou, pôdou a teplotou, vďaka čomu je táto trstinová plantáž podľa výrobcu tou najlepšou na svete. Výsledný rum na rozdiel od ostatných nevzniká z melasy, ale z panenského sirupu.
 
 

Výnimočný proces výroby rumu

Systém s názvom Solera spočíva v postupnom zmiešavaní rôzne starých rumov v sudoch, v ktorých predtým dozrievali americká whiskey, jemné sherry a delikátne vína. Rum tak z každého suda nasaje časť jeho arómy, čím sa v kombinácii s riedkym vzduchom a nižším atmosférickým tlakom vytvárajú jedinečné podmienky.
 
Tajomstvo chuti
 
Sudy sa počas procesu výroby stavajú jeden na druhý, v poradí od najstaršieho až po ten najmladší. Keď nastane čas stáčania, časť rumu sa odoberie zo spodného suda a ďalej doplní z toho, ktorý stojí na ňom. Takýmto spôsobom sa postupuje až k najmladšiemu sudu, ktorý už výrobca naplní novým rumom. Výsledkom je bohatá a naprieč jednotlivými ročníkmi stála chuť.
 

Neopakovateľná vôňa

Vo vôni rumu vás najskôr upúta spojenie karamelu, vanilky, kakaa a maslových sušienok, nasledované tónmi získanými z jednotlivých sudov. Tam, kde predtým zrelo sherry, sa do rumu odtlačí aróma pražených lieskových a para orechov. Sudy po bourbone mu dodajú nádych karamelizovaných banánov a sušeného ananásu. Nechajte sa očariť skutočne pôsobivým zážitkom.
 

Exkluzívna chuť

Zažite dotyk čerstvo rozkrojeného ovocia, dreva a aromatického korenia. Po ochutnaní rumu najskôr pocítite príjemne plnú, bohatú chuť s neobyčajnou medovou konzistenciou. Ovocie pozvoľna ustúpi a uvoľní cestu dubovému drevu, muškátovému oriešku a tabaku. Záverečný tón je dlhý, delikátne horkastý, s nádychom kávy, sladkej vanilky, škorice a zázvoru.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie