Neohodnotené

Zacapa Centenario 23y Solera 1l 40%

Farba: Tmavá, mahagónová.

Aróma: Komplexná, ucítite karamel, vanilku, kokos, škoricu.

Chuť: Sladká od začiatku až do konca.

Zakončenie: Jemné, sladké s dymovým nádychom vanilky, kávy a marcipánu.

Krajina pôvodu : Guatemala 

Skladom (1 ks)
Kód: 276
€63,99 –2 % €62,99 €62,99 / 1 l
Kategória: Rum
Zacapa 23 07l 40 GB
Akcia
€63,99 –2 %
Zacapa Centenario predstavuje malé umelecké dielo. Výsledok dlhoročných skúseností a unikátnych klimatických podmienok vzniká destilovaním fermentovaného čistého panenského sirupu z cukrovej trstiny. Jedinečná metóda výroby alkoholu sa nazýva Solera. Nápoj dozrieva vo vysokohorských oblastiach Quetzaltenango v Guatemale v nadmorskej výške 2300 metrov. Vo fľaši nájdete neopakovateľnú zmes rumov starých 6 až 23 rokov. Po privoňaní vás najskôr osloví kombinácia karamelu, vanilky, kakaa a maslových sušienok, nasledovaná tónmi, ktoré jednotlivé rumy získali počas dozrievania v sudoch. V jemnej a intenzívnej chuti vás upúta nádych čerstvého ovocia, dreva a aromatického korenia.
 

Unikátne podnebie

Tajomstvo doslova božskej chuti sa ukrýva v podmienkach, v ktorých nápoj vzniká. Rum dozrieva v lokalite „The House Above the Clouds“ („Dom nad oblakmi“), vo vysokohorských oblastiach Quetzaltenango v Guatemale v nadmorskej výške 2300 metrov.
 

Ideálna kombinácia mikroklímy, pôdy a teploty

Trstinové plantáže sa nachádzajú na juhozápade Guatemaly, v nadmorskej výške 350 metrov. Oblasť vyniká špecifickou mikroklímou, pôdou a teplotou, vďaka čomu je táto trstinová plantáž podľa výrobcu tou najlepšou na svete. Výsledný rum na rozdiel od ostatných nevzniká z melasy, ale z panenského sirupu.
 
 

Výnimočný proces výroby rumu

Systém s názvom Solera spočíva v postupnom zmiešavaní rôzne starých rumov v sudoch, v ktorých predtým dozrievali americká whiskey, jemné sherry a delikátne vína. Rum tak z každého suda nasaje časť jeho arómy, čím sa v kombinácii s riedkym vzduchom a nižším atmosférickým tlakom vytvárajú jedinečné podmienky.
 
Tajomstvo chuti
 
Sudy sa počas procesu výroby stavajú jeden na druhý, v poradí od najstaršieho až po ten najmladší. Keď nastane čas stáčania, časť rumu sa odoberie zo spodného suda a ďalej doplní z toho, ktorý stojí na ňom. Takýmto spôsobom sa postupuje až k najmladšiemu sudu, ktorý už výrobca naplní novým rumom. Výsledkom je bohatá a naprieč jednotlivými ročníkmi stála chuť.
 

Neopakovateľná vôňa

Vo vôni rumu vás najskôr upúta spojenie karamelu, vanilky, kakaa a maslových sušienok, nasledované tónmi získanými z jednotlivých sudov. Tam, kde predtým zrelo sherry, sa do rumu odtlačí aróma pražených lieskových a para orechov. Sudy po bourbone mu dodajú nádych karamelizovaných banánov a sušeného ananásu. Nechajte sa očariť skutočne pôsobivým zážitkom.
 

Exkluzívna chuť

Zažite dotyk čerstvo rozkrojeného ovocia, dreva a aromatického korenia. Po ochutnaní rumu najskôr pocítite príjemne plnú, bohatú chuť s neobyčajnou medovou konzistenciou. Ovocie pozvoľna ustúpi a uvoľní cestu dubovému drevu, muškátovému oriešku a tabaku. Záverečný tón je dlhý, delikátne horkastý, s nádychom kávy, sladkej vanilky, škorice a zázvoru.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: